De power van passie

Ik ben enorm begaan met de watersituatie op de wereld. Ik werk al tien jaar aan programma’s die de watersituatie verbeteren én de bewustwording over de watersituatie vergroten.  Die bewustwording vind ik heel belangrijk. Ik weet zelf heel veel over water, maar ik vind het nog  belangrijker dat veel meer mensen ‘weten van het water’, over hoe bijzonder het is. Water heeft zoveel aspecten en raakt ons op enorm veel manieren in ons dagelijks leven.

Ik kreeg vaak het advies, maar ook het verzoek, om mijn expertise op papier te zetten, zo ook tijdens de durftevragen sessie die ik in oktober vorig jaar bijwoonde (zie foto *)). Deze blog is daar het resultaat van. Er zullen nog meer ‘kanalen en talen’ voor mijn bewustwordingsinspanningen volgen.

Vanaf 25 november is er nieuwe ‘taal’ die gaat bijdragen aan het waterbewustzijn, misschien wel de mooiste en meest universele taal die er is: muziek. Saxofonist Tom Beek componeerde

‘WATER – reflections on the power of our planet’.

Hij deed dit omdat ik het hoogste bod had uitgebracht op zijn aanbieding op de Twitterveiling voor de slachtoffers van de aardbeving van Haïti.
Tijdens een voorbereidend gesprek heb ik een spraakwaterval van expertise over Tom heen gestort. Maar waar ik het meest naar uitkijk is hoe Tom mijn passie, die de grondslag is voor mijn expertise, heeft vertaald met  behulp van zijn passie: muziek maken.

Ik ben overtuigd dat passie ten grondslag ligt aan succesvolle initiatieven én ondernemingen. Dus: onderzoek je passie en zet die in!

*) leuk detail: ik ben er bijna zeker van dat Tom Beek één van deze post-its heeft geschreven…

Meer informatie over concert van Tom beek: http://www.tombeek.nl/site/html/concerten/01/1.html

Meer informatie over Durftevragen: www.durftevragen.com

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *