De top 3 artikelen over Draagvlak voor Duurzaamheid

Simpel gezien gaat het bij draagvlak om twee basale vragen: ‘Wie doet er mee?’ en ‘Wie is er gecommitteerd?’.  Je wilt zoveel mogelijk gecommitteerde mensen om je heen verzamelen.In de praktijk zul je echter niet iedereen in de organisatie kennen. En daarnaast zijn er ongetwijfeld ook mensen in je projecten die niet zo’n zin hebben.

In de afgelopen periode schreef ik meerdere artikelen over de verschillende facetten van draagvlak voor duurzaamheid binnen een organisatie. Omdat deze juist in samenhang waardevol zijn zet ik de meest populaire artikelen hierbij nogmaals op een rij. Speciaal ook voor diegenen die ze nog niet, of nog niet allemaal, gelezen hebben.

  1. Duurzaamheid plannen? Ook verandering organiseren! : Over het zoeken naar en zichtbaar maken van mensen ‘die willen’. En over het leiden en verleiden van deze mensen.
  2. Duurzaamheidsmanager: wordt duurzaamheidsleider! : Over het belang om mensen die gecommitteerd zijn te faciliteren.
  3. Duurzaam denken is nog niet duurzaam doen : Over het omgaan met weerstand en het verkrijgen van committent.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *