Over Else

Visionair, maar ook hands-on adviseur, trainer, coach en ondernemer. Een duurzame wereld is mijn drijfveer.

Ruime ervaring en expertise in ontwerpen en bouwen van samenwerkingsverbanden en -organisaties met een duurzame missie.

Ik heb diverse bedrijven en organisaties ondersteund en getraind in het integreren van duurzaamheid in de strategie en operatie.

Verbinder en matchmaker.

Zowel een master in bedrijfskunde als techniek (scheikundige technologie).

Ik geloof in bottom-up organiseren gestoeld op verbinding, gedeelde waarden, vertrouwen en vakmanschap.

Voor een compleet overzicht van mijn werkervaring verwijs ik naar mijn linkedin profiel 

Alle trainings, coaching en spreekactiviteiten die betrekking hebben op het verduurzamen van organisatie (nieuw organiseren, bottom-up organiseren, organiseren op basis van passie en verbinding, opzetten van een beweging voor duurzaamheid) doe ik via mijn bedrijf Waves of Change 

In 2001 richtte ik mijn bedrijf SomethingElse op. Genoemd naar mijzelf, verwijzend naar het het feit dat het de mensen- en dus ook ikzelf – zijn die het verschil maken. Ik startte met twee woorden als leitmotiv: duurzaamheid en samenwerken. Ik ben er trots op dat ik al zo’n lange tijd mag bijdragen aan een meer duurzame wereld via vele mooie programma’s en projecten, samenwerkend met vele inspirerende mensen.

Water is een rode (blauwe) draad geworden in mijn werk. Doordat ik veel projecten in en met de watersector heb gedaan ben ik me ten diepste bewust geworden van het belang van water voor ecosystemen en voor een duurzame wereld: Water is the Blood of the Earth. Water staat ook voor verbinding en ik gebruik het daarom ook heel vaak als metafoor in mijn werk (zie onder andere mijn bedrijf Waves of Change).

Verbinding (als basis bouwsteen voor samenwerking) is essentieel in mijn werkwijze. Dit zie je terug in mijn eigen bedrijfsvoering (samenwerking met vele andere inspirerende ondernemers) en in mijn aanpak in programma’s en projecten (gespecialiseerd in bottom-up organiseren, nieuw organiseren, samenwerken op basis van vakmanschap, verbinding en vertrouwen, pre-competitieven samenwerking, …). Social media is voor mij een veelgebruikte tool voor het leggen van deze verbindingen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *