En de mens speelt met de tijd

Op 16 april komt het nieuwste boek van Allerd Stikker uit: En de mens speelt met de tijd, drie vensters op de eeuwigheid.  

Allerd Stikker was 11 jaar geleden mijn eerste opdrachtgever. Ik heb meerdere jaren in meerdere projecten met hem samen mogen werken binnen de thema’s water en duurzaamheid. Werken met Allerd – en ook gesprekken voeren met Allerd – staat garant voor verdieping en nieuwe invalshoeken. Ook met dit boek zet hij de duurzaamheidscrisis   in een heel nieuw perspectief, zoals te lezen is in onderstaande omschrijving.

“De mens is een uniek verschijnsel in de evolutie, begiftigd met een zelfreflecterend bewustzijn waarmee veel goeds is opgebouwd in de samenleving. Maar er zijn ook ontwikkelingen in gang gezet die het evolutieproces ernstig verstoren. Allerd Stikker heeft zich jarenlang verdiept in de wetenschappelijke en filosofische literatuur over de aard van de samenhang in het evolutieproces, en in de rol die de mens daar nu in speelt. Hij geeft een indringende analyse van de verrassende mysteriën, universele wetmatigheden en ingrijpende breukmomenten in dit proces. Hij laat zien hoe de individuele mens zich bewust kan worden van de kritieke fase waarin wij nu terecht zijn gekomen, en hoe die binnen de komende 25 jaar wellicht nog in goede banen geleid kan worden”

Zodra ik het boek tot mijn beschikking heb zal ik hier een recensie plaatsen

En de mens speelt met de tijd, drie vensters op de eeuwigheid

Uitgeverij Wereldbibliotheek • Spuistraat 283 • 1012 VR Amsterdam •www.wereldbibliotheek.nl. Gebonden • 144 blz. • € 14,90 • isbn 978 90 284 2464 7

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *